De gespreide vooroverbuiging is één van mijn favoriete yogahoudingen. Deze houding geeft rust en ruimte in de onderrug en strekt op een aangename en milde manier de benen. De houding stretcht de hamstrings en stimuleert de bloedsomloop in de heupen, de buik en de buikorganen. Hierdoor ontwikkelen bijvoorbeeld de lever en alvleesklier zich harmonisch en blijven de buikorganen stevig en actief.

Er zijn meer voordelen van deze vooroverbuiging. De ruggengraat en de heupgewrichten worden soepeler en dat bevordert de vitaliteit in het lichaam. Door het beoefenen van deze houding voorkom je ook een hernia. Deze houding vergroot de flexibiliteit, kalmeert het zenuwstelsel, vermindert rusteloosheid en stress. Ik beoefen deze houding regelmatig, ook voordat ik les ga geven. Het geeft mij rust en ik voel me er goed bij.

Wil je deze of een van de andere houdingen ook eens proberen? Kom dan naar Willeke’s yogalessen.

Gratis proefles
Maandag 18.00-19.30 uur
Woensdag 18.30-19.45 uur
Aanmelden kan hier!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

 

We houden ervan om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws en activiteiten binnen Madal Bal - De Ruimte.

Je bent met succes geabonneerd!