Over Ons

Welkom op de site van Madal Bal-De Ruimte! Madal Bal-De Ruimte is onderdeel van biologische supermarkt Madal Bal en het Sri Chinmoy Meditatiecentrum Den Haag. Wij geloven dat meditatie, gezonde voeding, lichaamsbeweging en natuurgeneeskunde alle pijlers zijn voor een gezond en gelukkig leven. We hopen met de activiteiten en producten van Madal Bal-De Ruimte zo veel mogelijk mensen daarbij te helpen en inspireren!

 

Innerlijke Kracht


Onze inspiratie is het gedachtegoed van de spiritueel meester, dichter, kunstenaar en atleet Sri Chinmoy. Madal Bal, wat ‘innerlijke kracht’ betekent in het Bengaals, is de naam die onze winkel in 1988 van Sri Chinmoy kreeg. Het was ook in dit jaar dat Madal Bal haar deuren voor u opende en sindsdien staan wij iedere dag goedgezind voor u klaar! Volgens de overtuiging van Sri Chinmoy gaan een gezonde geest en een gezond lichaam samen. Dit is ook de reden waarom onze medewerkers dagelijks mediteren, vegetarisch eten en sport beoefenen. Om andere mensen te inspireren en te helpen om aan hun innerlijke en uiterlijke gezondheid te werken organiseren wij ook regelmatig gratis meditatiecursussen en hardloopactiviteiten. Daarnaast proberen wij met onze producten en kennis voor u een prettige sfeer te creëren en bij te dragen aan uw gezondheid en die van Moeder Aarde.

 


Sri Chinmoy beschrijft het lichaam als een tempel, waarin ons hart de plek van het altaar inneemt, dit is de plek waar de innerlijke goddelijkheid verblijft. Als we het lichaam niet goed onderhouden dan zal de tempel uiteindelijk aftakelen. En hoe kunnen we innerlijke goddelijkheid ervaren als onze tempel in een slechte staat verkeert? Als iedere dag een dag is als alle andere zal je geen vorderingen maken. Dus probeer iedere dag nieuwe inspiratie voor jezelf te vinden, want enkel door nieuwe paden te ontdekken kun je vooruitgang maken en boven jezelf uitgroeien. We zijn uiteindelijk zo veel meer dan we denken! alleen wanneer we uiteindelijk harmonie in onszelf voelen, kunnen we harmonie in de wereld om ons heen verwachten. Jij en ik kunnen harmonie creëren en deze doorgeven aan anderen, om vervolgens te zien we hoe deze harmonie zich verspreidt, en zich geleidelijk uitbreid naar de hele wereld.

Over Sri Chinmoy (1931-2007)

Sri Chinmoy is in 1931 geboren in India in het gedeelte dat vandaag de dag Bangladesh heet. Zijn jeugd bracht hij hier door in een spirituele commune, maar in 1964 trok hij naar het Westen om zijn inspiratie te delen met anderen. Vanaf 1970 woonde Sri Chinmoy in New York, waar hij onder andere meditaties leidde op het hoofdkantoor van de VN. Verder heeft Sri Chinmoy veel gereisd om lezingen en concerten te geven om zijn innerlijke ervaringen en inspiratie te delen.

Sri Chinmoy schreef ook gedichten en boeken en schilderde en tekende. De rode draad door zijn werk is altijd het creëren van een gevoel van eenheid tussen mensen. De schilderijen en tekeningen (van bijvoorbeeld vogels), die hij maakte, nodigen uit tot meditatie en stimuleren de innerlijke ervaring van deze wereld-eenheid. Sri Chinmoy wilde graag bijdragen aan het besef dat we allemaal deel uit maken van één grote wereld-familie.

Naast deze beeldende kunst was Sri Chinmoy ook erg muzikaal. Hij bespeelde diverse instrumenten, waaronder piano, cello, harmonium, fluit en esraj (een Indiaas strijkinstrument), waarmee hij regelmatig gratis concerten opvoerde waarbij hij zijn zijn eigen composities ten gehore bracht. Zo ook in Den Haag! In 1988 gaf Sri Chinmoy een muzikale opvoering voor, maar liefst, 2000 belangstellenden in het toenmalige concertgebouw in Den Haag. Sri Chinmoy zag muziek als een universele taal die mensen naar hun hart kan leiden en kan helpen de bijzondere kwaliteiten die we allemaal in ons hebben als vrede, liefde en dankbaarheid te ervaren en delen.

Adres

Witte de Withstraat 27
2518 CP Den Haag

Mobile: 0637274437
Tel: 070-8701890
Contact »

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

 

We houden ervan om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws en activiteiten binnen Madal Bal - De Ruimte.

Je bent met succes geabonneerd!