Inspiratie van het Medicineless Hospital

Goede dingen komen altijd op het juiste moment. Wanneer jij er aan toe bent.

Zo gebeurde het mij met Zhineng Qigong. Jarenlang had ik mij verdiept in bewustzijnsontwikkeling, meditatie en spiritualiteit. Het had me rust en vertrouwen gegeven en daar was ik diep dankbaar voor. Zodanig dat ik het wilde delen met anderen. De vraag was hoe?

Plots was daar Zhineng Qigong. De perfecte mix van het inzetten van bewustzijn en het lichaam. Het intrigeerde me direct. Vooral het ‘medicineless hospital’ sprak tot de verbeelding.

Een plek waar duizenden mensen genezing vonden. Daar waar hun ziekte eerder als onbehandelbaar of uitbehandeld was aangemerkt. Een plek waar ze geen medicijnen of medische behandelingen uitvoerden. Waar uitsluitend Zhineng Qigong werd beoefend. Vierentwintig uur per dag. Hoe is dat!?

In het boek ‘101 Miracles of Natural Healing’ staan 101 succesverhalen uit die tijd. Graag deel ik er een paar met je.

Doof zijn is verschrikkelijk – Chen Ming, 14 jaar

Toen Chen Ming in het Medicineless Hospital aan kwam was ze grotendeels doof en een zeer teruggetrokken kind. Een maand later is dat volledig veranderd en vertelt ze:

“Toen ik twee jaar was, kreeg ik hoge koorts. Het medicijn dat ik hiervoor kreeg zorgde ervoor dat ik mijn gehoor kwijt raakte. Zelfs al zat ik in de voorste bankjes van de klas, kon ik de leraren nauwelijks verstaan. Bovendien was er heel veel geluid in mijn hoofd. Het was echt verschrikkelijk. Mijn moeder nam me mee naar vele ziekenhuizen en artsen, maar niets hielp.

Toen mijn moeder van het medicineless hospital hoorde, bracht ze mij direct hier. Vanaf de eerste dag verbeterde mijn gehoor. Ik train iedere dag en mis geen enkele sessie. Nu, een maand later kan ik  weer normaal horen en is er geen lawaai meer van binnen.

Ik ben echt super blij en mijn moeder moest huilen en riep direct ‘nu kun je toch een goede echtgenoot vinden!”

Dubbel geluk – Zhao An, 42 jaar

Zhao An werd in 1988 gediagnosticeerd met levercirrose. Na twee jaar van ziekenhuisbezoeken en opnames was de ziekte in 1991 onder controle. Vier jaar later kwam het echter terug:

“Ik was toen echt bang. Ik had geen geld meer voor een lange ziekenhuisopname en was ten einde raad. Juist op dat moment kwam ik iemand tegen met wie ik eerder een ziekenhuiskamer had gedeeld. Hij zag er jong en gezond uit en ik vroeg hem waar hij was geweest. Hij vertelde me van het Zhineng Qigong centrum en dat zijn lever sindsdien en al sinds meerdere jaren volledig genezen was.

Voor die tijd dacht ik dat qigong alleen voor oude mensen was die niets anders hadden te doen. Maar toen ik de verbazingwekkende transformatie van mijn vriend zag, wilde ik er direct naar toe. Samen met mijn vrouw en schoonzus pakte ik de trein.

In minder dan een maand kwam mijn eetlust weer terug en ik was heel gelukkig. De artsen vertelden me dat mijn lever nu weer normaal functioneert. En niet alleen dat, de eierstokkanker van mijn schoonzus is ook verdwenen. Wij zijn dubbel gelukkig!”

Het delen van succes – Sun Shu Chong, 52 jaar

Sun Shu Chong vertelt dat ze in de jaren ’70 leed aan lage bloeddruk en bloedarmoede. Bovendien had ze maagpijn, vrouwelijke problemen, nier infecties en moeite met lopen. Het leven was een medicijntas die ze altijd bij zich moest hebben:

“De artsen hebben echt alles gedaan wat ze konden en ik was niet op zoek naar iets anders. Ik accepteerde dat ik blijkbaar geboren was om mijn hele leven ziek te zijn. In 1987 begon mijn echtgenoot uit nieuwsgierigheid met Zhineng. Toen meerdere van zijn kwaaltjes verdwenen, besloot ik het eens uit te proberen.

Vanaf dat moment keek ik niet meer terug. Hoe meer ik het beoefen, hoe meer ik de voordelen van deze verbazingwekkende zelf-genezings-kunst voel. Het heeft al mijn ziekten genezen. En dat niet alleen. Ik kan de voordelen nu delen met mijn gezin en vele anderen.”

En zo staan er in dit boek nog 98 vergelijkbare verhalen.

Het intrigeerde mij zodanig, dat ik korte tijd later naar China reisde. Ik begon aan een internationale opleiding met een leraar die vele jaren had gewerkt in dit Medicineless Hospital. Hij vertelde nog veel meer verhalen uit eigen ervaring.

Toen ik weer thuis kwam besefte ik echter dat alle verhalen nog steeds ver weg waren. Verhalen van de vorige eeuw. Van mensen die in een ander werelddeel woonden…..

Ik was ervan overtuigd dat ze op waarheid berusten, maar werkt het ook voor de Westerse mens?

Sindsdien heb ik het geluk gehad meerdere mensen uit Europa en Amerika te ontmoeten die mijn vraag bevestigend konden beantwoorden. Een Duitse man die zich met Zhineng Qigong genas van MS en diabetes. Een vrouw bij wie ik getuige was hoe ze voor het eerst in tien jaar weer kon rennen in haar genezingsproces van Parkinsons. En een Amerikaanse studiegenote die zichzelf genas van een oogmelanoom.

En voor mij? Ik was al gezond en hoefde nergens van te genezen. Toch bracht de beoefening verandering in mijn leven. Niet alleen voel ik me heel vaak vanzelf vreugdevol. Het bracht me ook veel meer in het hier en nu. Ik merk dat ik meer aanwezig ben, ook in situaties die ik voorheen lastig vond. Dat ik spontaner werd en opener.

En ik ben les gaan geven. Want dit is wat ik wil delen met zoveel mogelijk mensen.

Wabke

Noot: de hier aangehaalde verhalen zijn verkorte versies van de oorspronkelijke verhalen in het boek ‘101 Miracles of Natural Healing’ – Luke Chan – 2003

Abonneer u op onze nieuwsbrief

 

We houden ervan om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws en activiteiten binnen Madal Bal - De Ruimte.

Je bent met succes geabonneerd!